Bratara Tree of Life


Bratara realizata din fir de cupru si perle de cultura din Vietnam.
Tematica cred ca va este binecunoscuta deja....daca nu va mai improspatez putin memoria :)

Originea mitului arborelui vietii si a arborelui cunoasterii a aparut in cultura egipteana cu mult inaintea aparitiei crestinismului, acesta fiind unul dintre cele mai raspandite simboluri care se articuleaza in jurul ideii de cosmos viu (in vesnica regenerare).
Pomul Vietii este un simbol al vietii in continua evolutie, in ascensiune spre cer, el slujeste drept simbol pentru caracterul ciclic al evolutiei cosmice (moarte si regenerare). Acesta inlesneste comunicarea intre cele trei niveluri ale cosmosului: cel subteran (prin radacini), suprafata pamantului (prin trunchi) si inalt (prin ramurile inaltate spre cer).
Avandu-si radacinile infipte in pamant si crengile inaltate spre cer. arborele este socotit ca un simbol al raporturilor ce se stabilesc intre pamant si cer. In acest sens, el are caracterul unui centru. Mai mult decat atat, acest arbore care, prin prezenta si puterea lui, acopera intreg domeniul gandirii de la cosmos pana la om, este in mod necesar si arbore al vietii.
Pomul vietii are drept seva roua cereasca, iar fructele lui inaccesibile muritorilor, transmit o mica parte din nemurire...

Acestea fiind spuse sper sa va placa aceasta bratara. Ea este potrivita pentru o circumferinta a incheieturii mainii de cca. 18 cm.

Pret - 50 lei

0 comentarii: